6 Juli kringgildendag van de 'Hoge Schuts' te Erp


Op 6 Juli j.l. was de kringgildendag van de 'Hoge Schuts' te Erp. Wij geven u een impressie van deze geslaagde dag door middel van:


Een kort verslag van kruisboogwedstrijden op de Gildendag in Erp.

Het schieten gebeurde op een perfect terrein en was zeer goed afgezet.

In totaal hebben 40 schutters deelgenomen.

Twee schutters in de jeugdklasse. Martijn Vissers uit Oss die er 11 raak wist te schieten maar zijn meerdere moest kennen in Dirk Ploegmakers uit Oss die de volle 15 punten wist te verzamelen en beloont werd met Zilver.

In de 60+ klasse waren 7 deelnemers. Harrie v. Zutpen uit Dinther en Jan Hazelberg uit Veghel moesten samen afkampen voor de eerste plaats. In het 4de schot werd bepaald dat Harrie de eerste plaats voor zich opeiste en nam het zilver in ontvangst.

In de klasse personeel waar 31 schutters aan deelnamen hadden twee schutters de volle 15 geschoten en moesten vervolgens met elkaar afkampen. Al zeer snel werd bekend dat Paul Heerkens uit Vorstenbosch deze keer niet de kracht had om het op te nemen tegen Jo Geurden uit Maren-Kessel die vervolgens met het zilver aan de haal ging.

Voor de klasse kampioen moesten 4 personen afkampen
(zij wisten allen de volle 10 punten te halen)
Hans Pennings uit Oss
Hein Nooijen uit Vorstenbosch
Jo v/d Rakt uit Heeswijk
Harrie v Asseldonk uit Vorstenbosch

In deze volgorde viel men ook langzaam maar zeker af, zodat Harrie v Asseldonk zich kampioen van de dag mocht noemen en welverdiend bij de prijsuitreiking zijn zilveren schildje in ontvangst nam.

Bij de wedstrijd viertal eindigde Oss en Vorstenbosch gelijk met 19 punten. Na het afkampen bleek Vorstenbosch de sterkste.

De organisatie was zeer goed, alleen was het zeer jammer dat menige personen die niet op het terrein hoefde te zijn zich ondanks de goede afzetting toch op,over of zelfs kris kras over terrein begaven. Dit is voor mensen die zomaar een keer komen kijken misschien begrijpelijk, maar van gildenbroeders mag men toch anders verwachten.(volgende keer beter?)

Al met al, een zeer geslaagde dag.

Namens de kruisboogcommissie

Ben Vissers


Een foto-impressie van deze prachtige kringdag te Erp.